søndag den 15. december 2013

Anderledes/utraditionel konfekt - Fyldte chokoladerI tirsdags blev det tid til at lave den årlige omgang konfekt, men min mor og jeg havde besluttet os for ikke at lave noget med macipan eller nougat i år, da det ikke siger os så meget, så dette blev resultatet: fyldte chokolader med ganache. 
Hvidchokolade/lakris ganache 

Ingredienser:

100 g. hvid chokolade
1/2 dl piske fløde
5 g. honning
1 tsk. fint laktrispulver
15 g. smør
Fremgangsmåde:
Først hakkes det hvide chokolade og kommes i en skål sammen med smøret. Efterfølgende bringes fløde, honningen og lakrids pulveren op at koge. Flødeblandingen hældes over den hvide chokolade og smøret. Rør rundt til det er helt smeltet. Derefter sættes det på køl, så massen bliver mere tyk i konsistensen. Når ganachen er kølet helt af, kan det være en god ide at smage på den, da jeg personligt selv synes at den godt kunne bruge noget mere lakris smag, men det er jo smag og behag, så prøv dig frem. Ganachen kan efterfølgende bruges som fyld til f.eks. chokolader.


Bær ganache

Ingredienser:

100 g. bær (valgfri) f.eks. bærsymfroni 
1/2 dl piske fløde
100 g. hvid chokolade

Først hakkes den mørke chokolade og kommes i en skål. Derefter bringes fløden og bærerne i kog stille og roligt til de er blevet kogt ud. Her kan det være en god ide at si bærerende ned i chokoladen, så klumperne ikke kommer ind i selve ganachen. Derefter røres det rundt indtil chokoladen er smeltet og sættes på køl. Men du kan altid prøve dig frem med hensyn til bærerne, hvis du synes at der skal andre bær i eller flere bær. 


Karamel ganache

Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk
vand

Først tages etiketten af dåsen, hvorefter en lille gryde fyldes med vand. Dåsen ligges ned i gryden og koges i omkring 3,5 time. Efterfølgende sættes dåsen på køl, når den er kølet helt af kan det være en god ide at tage den ud noget tid inden man skal bruge den, så den kan blive blød i konsistensen, så den er nemmere at arbejde med. Det kan med fordel laves dagen før.


Fyldte chokolader

Ingredienser:

 70 % Mørk chokolade
Silikone forme

Chokoladen opvarmes i en gryde evt. over vandbad. Efterfølgende hældes chokoladen over i formen til den er næsten fyldt, derefter vendes formen på hoved hen over gryden så chokoladen hældes tilbage i gryden. Formålet med dette er nemlig at få chokoladen op ad kanterne, så fyldet/ganachen ikke bliver at se på det færdige resultat. Hvis formen du benytter er lille skal bunden kun dækkes med et tyndt lang, så der er plads til fyldet. Dernæst skrabes den overskydende chokolade af, så chokoladerne til sidst får en flad og lige bund. Efterfølgende er det vigtigt at slå sikikone formen ned i bordet uden at spilde, så alle luftboblerne fjernes. Når dette step er gennemført skal den køles af. 
Når chokoladen er kølet helt af og størknet kan ganachen fyldes i, så der stadig er plads til at der skal lægges endnu et lag mørk chokolade. Når ganachen er fyldt i, skal den endnu en gang sættes på køl, så den ikke er så fyldende, hvilket gør det hellere at lægge endnu et lang chokolade på, som udgør bunden. Når Det sidste lag chokolade er lagt ovenpå for at færdiggøre chokoladerne, kan det være en god ide at skrabe den overskydende lag af chokolade af, så bunden bliver lige, så de kan stå når de er færdige. 


Det skal lige siges, at de ikke bliver perfekte første gang, da det kræver noget øvelse. Samtidig er det vigtigt, at chokoladen ikke bliver for kold, da den kan størkne for hurtigt inden man er færdig med at arbejde med den. Det er selvfølgelig også muligt at benytte andre former for ganache, det findes alverdens muligheder. God fornøjelse. 


Love Line,
Ingen kommentarer:

Send en kommentar