tirsdag den 13. februar 2018

Hvad er Serranoskinke og lufttørret skinke?


Hvad er det helt præcist Serranoskinke? Det er spansk og kaldes for jamon serrano, hvis det skal være helt korrekt. Men det er en lufttørret skinke fra det spanske lyse land svin, som ikke bliver forarbejdet men kun luft tørret og saltet. 

Hvad bruges det så helt præcist til? Det er en meget eksklusiv og lækker skinke, som kommer fra konsistensen og indholdet af salt og fedt, da den har et helt højt fedtindholdt, som giver kødet en blød og en sød nøddeagtig smag. Fedtet er en naturlig del af skinken og er en af de ting, som man ikke skal fjernes, men en vigtig del af smagen. Det er helt bestemt en delikatesse, som kan bruges til pålæg, petit fours og til tapas. Da den er mør og dermed smelter på tungen. Det er helt sikkert værd at prøve. Se meget mere om serrano skinke via dette link, hvor det er muligt at se de mange forskellige muligheder og varianter af denne delikatesse.  

Hvad er lufttørret skinke så? det er spansk skinke, som er blevet fremstillet i Spaninen i mange år og er anerkendt som en spansk gourmet produkt med den dejlig smag og aroma. Se meget mere omkrig lufttørret skinke på siden her. Der findes 2 varianter af denne skinke, der findes serrano skinke, som er beskrevet i ovenstående afsnit, men der findes også Ibercio skinke, hvor serrano skinke typisk er billigere end den anden variant, fordi det kræver en special variant gris, som oftest findes i det sydelige Spaninen. Hvor grisen skal være mindst 75 % sort gris, da denne opfattes som værende renere, dermed anses det også for at være en bedre kvalitet end den anden variant. Samtidig er der også forskel på det foder, som grisere spiser alt efter om det er den ene eller anden skinke variant. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar