søndag den 2. marts 2014

Nemme Fastelavnsboller med Crem og Glasur


I går blev der bagt fastelavnsboller i anledning af at det idag er fastelavn. Det er efterhånden blevet en fast tradition hjemme hos os, at der bliver bagt boller omkring fastelavn. Så ville lige dele denne lette opskrift med jer. 

Ca. 10-12 stykker

Ingredienser boller:
100 g. margarine
2 1/2 dl vand
50 g. salt
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 450 g. mel

Ingredienser crem:
2 æggeblommer
2 spk. sukker
1/2 spsk. marizena
1 tsk. vanilie sukker

Margarinen varmes i en gryde eller i mikroovnen.
Vans og gær røres i.
Rør salt, sukker og mel i.
Ælt dejen godt (det er vigtigt at den ikke bliver tør)
Form til boller og skær i ca. 10-12 stykker.
Form boller og tryk dem lidt flade. 
Lav dybt hul i midten til fyldet med f.eks. en ske.
Lad bollerne hæve i ca. 1/2 time evt. kan de også hæve før de formes.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.

Imens boller hæver kan creme laves, put alle ingredienserne i en gryde og kog det stille op indtil det er en tyk masse (det stivner mere, når det begynder at køle af).

Kan evt. pyntes med almindelig hvid glasur. 

Love Line,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar