"Jeg har fået en kærlighed for Chili Con Carne her på det sidste, specielt da jeg elsker kryderet mad og mexikansk mad. En aften hvor min kæreste og jeg besluttede os for at lave det, og han fandt denne fantastisk version, som jeg bare er blevet helt vild med, og hvis man er en chokolademund, så er retten en snært af chokolade, men ikke så det bliver ulækkert eller sådan, at det bliver for meget. Opskriften er blevet fundet her."
Chili Con Carne for 4 personer
Ingredienser:
1 løg
2 røde chilier (tilsæt mere eller mindre chili efter smag)
1 spsk. jomfruolivenolie
500 gram hakket oksekød 3-7%
2 fede hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 gram)
1 dl okse- eller kalvebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
Ca. 25 gram haket mørk chokolade
Salt og peber
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
Ca. 25 gram haket mørk chokolade
Salt og peber
Tilbehør:
100 gram græsk yoghurt 10 %
6 gulerødder
1 brund bredbladet persille
Tortillachips
(Man kan blande og mixe tilbehøret til retten som man har lyst).
Hak løget.
Flæk chilierne, skrab kernerne ud og hak dem fint.
Varm olien i en stor gryde.
Svits løg og kød et par minutter.
Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen. Steg i ca. 10 minutter.
Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Rør undervejs.
Skyld og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad det simre i yderligere ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peder.
Skræl gulerødderne og skær i strimler. Hak persillen og drys over. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.
Love Line,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar